Gyakran Ismételt Kérdések

Svájci munkavállalás – GYIK

kulcsszó alapján tud keresni

Svájci céggel való szerződéskötés – Mit jelent?

Kizárólag Svájcban bejelentett, ottani székhellyel rendelkező cégekkel állunk kapcsolatban. Önnek velük kell szerződést kötnie, tehát svájci céghez lesz bejelentve.

Svájci bérezés

Az ajánlott órabér fel van tüntetve hirdetéseinkben, ehhez még gyakran társul egyéb juttatás – mindig az aktuális munka függvénye.

A munkabért svájci partnerünk folyósítja az Ön számára. A bér kifizetése kizárólag bankszámlára történik (nem szükséges svájci bankszámla). Partnereinknél általában hetente előleg fizetés van, a heti munkabér kb. 70-80%-a kerül kiutalásra és a maradék elszámolása havi keretben történik.
Festanstellung esetében havi fizetés van. 

Nyelvtudás

Kizárólag kommunikáció képes német nyelvtudással rendelkező munkavállalók jelentkezését tudjuk elfogadni (angol, spanyol, francia, stb. nem elfogadott). Nyelvtudás hiányában nem tudunk Önnek munkát ajánlani.
Brigádok, csapatok számára alap német nyelvtudással is lehet jelentkezni amennyiben a csapatban van jó német nyelvtudással rendelkező személy – azokban a szakmákban ahol párban kell dolgozni (gipszkartonozás, lapostető szigetelés, állványozás, stb.) illetve azokban az esetekben ahol nagy létszámú jelentkezőkre van szükség (gyári munkák, nagyobb építőipari brigádok, stb.) van erre lehetőség.

Szállás

Amennyiben igényli, segítünk a szállásfoglalásban – természetesen ingyen.
A szállás önköltséges, díja kantononként változó illetve az aktuális kínálat függvénye, maximum 700-800 CHF/fő/hó.

Állások
Az aktuálisan betölthető pozíciók megtalálhatóak honlapunkon a www.prosw.hu/allasok weblapon illetve facebook oldalunkon.
A kiválasztott állásra kattintva részletesen tájákozódhat arról. 

Kizárólag ezek a munkalehetőségek érhetőek el, más ( IT, egészségügy, sofőr, stb.) jellegű állásajánlatokkal nem rendelkezünk.

Felmerülő költségek

A kiutazás, szállás, munkába járás, megélhetés minden esetben a munkavállaló költsége.
Cégünk semmilyen címszó alatt nem kér közvetítői díjat!

Meldeverfahren / Bewilligung

Természetesen partnereink segítenek ennek intézésében. Amennyiben elsőnek érkezik Svájcba általában egy 90 napos tartózkodási engedélyt kap, ennek lejárta után van lehetőség Bewilligungra.

Jelentkezés módja

Jelentkezni kizárólag a honlapunkon erre kialakított felületen tud: https://www.prosw.hu/jelentkezes
Facebookon, e-mailben,  küldött jelentkezéseket NEM TUDJUK ELFOGADNI!

Munkába állás

Miután sikeresen elküldte jelentkezését és pályázata pozitív elbírálásban részesült a következő lépés egy telefonos állásinterjú lebonyolítása svájci partnerünkkel. Ennek során még egyszer megbeszélésre kerülnek a pontos részletek ezután kerül szerződés aláírásra a sor.
A szerződést és minden egyéb papírt ami a munkába álláshoz szükséges még kiutazás előtt kézhez kap!

Svájci papírok, ügyek intézése

Előbb-utóbb mindenkinek kapcsolatba kell lépnie a svájci hatóságokkal, mely kellő nyelvtudás vagy tapasztalat hiányában könnyen sok idejébe kerülhet. Szakértő partnerünk különböző ügyek intézésében várja megkeresését: Családi Pótlék, Svájci nyugdíj, Elmaradt bérek/túlórák,  Quellensteuer, RAV, Könyvelés, Adótanácsadás, Cégalapítás, stb… nézze meg a szolgáltatásokat: https://www.cegalapitas-svajcban.com/szolgaltatasok/

megválaszolatlan maradt kérdése?!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!